Enkla lån

Letar du efter enkla lån?

Idag så är de flesta enkla lån att ta, generellt kan man säga att större lån är något mer krävande än mindre. Ska du exempelvis ta ett större privatlån hos någon av de stora bankerna så krävs det att man dels legitimerar sig vid ansökan och att man sedan får hem papper (lånebrev) som man ska fylla i, signera och skicka tillbaka till banken. Det är ingen jättekomplicerad process men man får ändå räkna med att det tar drygt en vecka innan man kan få besked samt utbetalning.

För smålån, så kallade smslån, så går det däremot fortare. Här får man oftast pengarna samma dag och man behöver bara legitimera sig vid själva ansökan, det kommer alltså inte hem några papper som man ska fylla i och returnera. Det är alltså främst dessa man kallar för enkla lån.

Att tänka på vid enkla lån

Om man ska ta ett mindre lån som exempelvis ett smslån så kan det vara bra att ha skaffat sig en e-legitimation eller så kallat BankID. BankID är en standard som tagits fram av bankerna och som de flesta långivare, stora som små, nu accepterar som legitimering. Genom att använda detta så kan du verkligen ta enkla lån då du kan legitimera dig direkt på långivarens hemsida, detta snabbar också upp tiden det tar att få låneansökan behandlad och i slutendan också att få sina pengar utbetalda.

Risken med enkla lån

Risken med enkla lån kan vara att man inte hinner tänka efter om man har råd att ta lånet eller ej, ett lån ska ju trots allt betalas tillbaka också. Det är viktig att först gå igenom sin ekonomi för att se så att man verkligen har råd att betala tillbaka det man lånar. Även om enkla lån går snabbt att ansöka om så är det viktigt att jämföra lånen med varandra, vissa är väsentligt billigare än andra och det finns även en del skumma aktörer på marknaden. Så fasta inte för första bästa enkla lån utan ta några minuter att jämföra några olika innan du bestämmer dig.

Vi hoppas att du fått lite mer kött på benen kring enkla lån och dess styrkor och svagheter. Nedan hittar du vår topplista för de lån vi tycker är bäst just nu. Listan har vi gjort inte enbart på kostnad utan på totalupplevelsen så som kundtjänst, trovärdighet m.m.

LÅNGIVARELÅNA MAXLÖPTID UPP TILLANSÖK
40 0006 år
50 0003 år
50 0006 år
20 000300 dgr

Check Also

Låna 2000 direkt

Att låna 2000 direkt är en definitionsfråga, vill du få pengarna utbetalda direkt eller vill …