Frogtail Minilån

Vad är Frogtail?

Frogtail är en ny långivare för 2015, de mjukstartade dock under 2014 men det är inte förens nu som de kommit igång på allvar. Frogtail har inte bara ett konstigt namn utan särskiljer sig lite från den hårda konkurrensen med smslån genom att ha långa återbetalningstider mellan 1-12 månader samt att erbjuda riktigt bra ränta!

Info och lånevillkor

Frogtail är en långivare som förstår att kostnader kan komma plötsligt och att det ibland finns anledning att snabbt kunna få besked på om man kan få låna pengar, det är givetvis också viktigt att pengarna betalas ut inom skälig tid. För att detta ska vara möjligt måste givetvis processen och information vara så enkelt att förstå som möjligt. Det krävs inga specifika krav mer än dem nedan för att du ska kunna få låna pengar av Frogtail:

 • Du är över 18 år
 • Du har en taxerad inkomst
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du saknar skuldsaldo hos kronofogden

Hur fungerar Frogtail?

Frogtail har, som sagt, satsat mycket på enkelhet. Detta återspeglas inte bara i själva processen för att ansöka om ett lån utan även i den information de ger. Frogtail är ovanligt transparenta i all information, de visar alltid alla kostnader i kronor och ören och inte i några fluffiga procentsatser där det dessutom tillkommer dolda avgifter. Hos Frogtail ser du direkt på skärmen hur mycket du måste betala tillbaka om du godkänner lånevillkoren.

Att ansöka är enkelt, du följer bara följande steg:

 1. Lämna mobilnummer och identifiera dig.
 2. Du anger efterfrågade personliga uppgifter.
 3. Frogtail visar dig dina personliga lånealternativ och du väljer om du vill acceptera eller avsluta processen. Beslutet är givetvis helt upp till dig.
 4. Pengarna betalas ut till ditt bankkonto.

Du kan vid ansökan också välja att registrera dig som kund hos Frogtail, om du gör detta så får du inloggning till din personliga sida där du, bland annat, kan se saldo på lånet, kostnader och ändra dina personliga uppgifter.

Pengarna betalas ut enligt nedan:

 • Helgfria vardagar före klockan 13.00 så överförs pengarna till din bank samma dag mellan 15.00 och 17.00.
 • Helgfri vardag efter klockan 13.00 så överförs pengarna till din bank under nästföljande bankdag.
 • Fredagar efter klockan 13.00 eller under helgen så överförs pengarna till din bank under måndagen.

Priser på lån hos Frogtail

Det är omöjligt för oss att säga exakt vad du kommer att betala för ditt lån, detta då räntan sätts individuellt utefter hur just din situation ser ut. Till skillnad från många andra smålån i branschen så har Frogtail mycket låga räntor som börjar redan på 9,9 % och går upp till 49 %. Detta i en bransch som annars är känd för årsräntor upp emot 1 000 %!

Återbetalning/Amortering

Varje gång du får en faktura så står det givetvis tydligt på denna hur mycket du ska betala tillbaka. Återbetalningstiden kan vara så mycket som 12 månader. Att återbetalningstiden är så lång är en av Frogtails främsta fördelar. Att kunna låna så, förhållandevis, små belopp och ändå få så lång återbetalningstid borgar för att de flesta inte ska ha några större bekymmer med att kunna betala tillbaka lånet. Tänk dig att du lånar 5 000:- i 30 dagar, då ska du alltså få fram 5 000 + ränta (låt säga runt 6 000:-) inom 30 dagar. Om du hos Frogtail lånar 5 000 (låt säga 6 000 med ränta i exempelvis 6 månader så betyder det att du bara behöver betala tillbaka 1 000:-/månad, det gör troligen en stor skillnad i din privatekonomi och säkerställer att du har pengar över till mat och husrum under återbetalningstiden. Som vanligt vill vi vara mycket tydliga med att inte ta ett lån om du inte känner dig säker på att kunna betala tillbaka det!

Vill du betala tillbaka lånet snabbare så går detta utmärkt och är helt kostnadsfritt.

Företaget bakom Frogtail

Ytterligare en sak som är riktigt bra med Frogtail är att företaget bakom inte är något mystiskt och oserriöst (då hade vi inte varit så positiva till det utan snarare varnat för dem). Det är nämligen välkända kreditgivaren ”Monetti” (tidigare Folkia) som står bakom Frogtail. Monetti har funnits på marknaden sedan 2006 och är licensierat finans- och kreditbolag under finansinspektionen. Monetti har också många positiva omdömen från sina mängder av kunder. Kort sagt, man kan känna sig mycket trygg med Frogtail som varumärke.

Fördelar/Nackdelar med Frogtail

Fördelarna är många med Frogtail, de är billiga, de har lång återbetalningstid och företaget drivs av en mycket seriös aktör. Det är ärligt talat svårt att hitta något direkt negativt om Frogtail. Denna långivare har därför, i skrivande stund, direkt klättat mycket högt på vår lilla topplista. Ett tryggt och i sammanhanget billigt val.

Ansök hos Frogtail idag!

Check Also

Kreditkontot – välja återbetalningstid

Kreditkontot är en av de nyare långivare som startade sin verksamhet 2013 och är unika …