GoodCash

GoodCash – Lån med lång återbetalningstid

GoodCash är en ny långivare (2015) som specialiserat sig på så kallade midilån, alltså inte smalån utan något större lån. I GoodCashs fall så handlar det om lån mellan 5 000 och 30 000. Det som är extra bra med GoodCash är deras generösa återbetalningstid på upp till 5 år. Genom att ha en så pass lång återbetalningstid så kan man också få ner beloppet som man måste betala varje månad. Lånet blir givetvis dyrare om man har längre återbetalningstid men det viktigaste är alltid att man har förmågan att betala tillbaka sitt lån. Något som alltså blir mycket lättare om man kan dela upp återbetalningen på en längre tid.

Vad krävs för att få ett beviljat lån?

För att få ett lån hos GoodCash så har de följande kriterier:

  • Har fyllt 20 år eller ska fylla inom innevarande kalenderår.
  • Max 62 år gammal.
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Observera dock att betalningsanmärkningar och gamla utmätningsförsök får finnas, dock max 9 st anmärkningar.)
  • Inkomst av tjänst eller näringsverksamhet.
  • Svenskt personnummer och folkbokföringsadress.
  • Du får ej ha skuldsanering, vara försatt i konkurs eller ha förvaltare.

Förlänga lån

Om du redan har ett lån hos GoodCash så kan du ansöka om att utöka detta upp till 30 000, detta förutsätter dock att du har haft fyra månader där betalningarna har skötts. Det kan vara bra att veta om att denna möjlighet finns då det generellt är bättre för din kreditvärdighet att hålla dig till så få kreditgivare som möjligt.

När betalas lånet ut?

Om du signerar med Bank-ID så får du normalt pengarna inom 2 vardagar. Huruvida du får ett lån visas dock direkt efter ansökan då lånebeskeden dyker upp direkt. Det kan i vissa fall vara så att GoodCash vill göra en manuell granskning av din ansökan, i så fall kan processen ta något längre tid.

Hur betalar jag tillbaka?

Din återbetalning av lånet sker automatiskt via autogiro, ansökan om autogiro görs i samband med att du ansöker om lånet. Detta är ett mycket smidigt sätt att betala tillbaka lånet på då du inte riskerar att missa någon inbetalning (så länge det finns pengar på kontot) och därmed undviker dyra förseningsavgifter. Vill du amortera extra eller betala av hela lånet i förtid så går detta givetvis bra att göra. Det kostar inget extra, tvärt om så är det bra att betala tillbaka lånet så fort som möjligt.

Slutsats

Vi anser att GoodCash är en bra långivare för dig som är i behov av 5000 – 30 000 kronor, alltså inte ett dyrt smalån men ej heller ett stort privatlån, som dessutom kan vara svårt att få. Då GoodCash kollar mer på din framtida betalningsförmåga istället för vad som hänt i det förflutna så har även du som fått betalningsanmärkningar möjlighet att få ett lån. Räntan är lite högre än vissa andra inom detta segment men å andra sidan så erbjuds längre återbetalningstider vilket ändå gör att återbetalningen per månad blir lägre. Man ska dock givetvis vara medveten om att lånet som helhet blir något dyrare. På ytan kan detta lån te sig precis som alla andra men det finns alltså vissa skillnader, skillnader som generellt gör att det blir mer hanterbart att ta ett lån. Med det sagt så vill vi dock än en gång poängtera att man skall avstå ett lån om man inte är säker på att man kan betala tillbaka det.

ANSÖK OM LÅN HÄR!

Check Also

Kreditkontot – välja återbetalningstid

Kreditkontot är en av de nyare långivare som startade sin verksamhet 2013 och är unika …