Kreditkontot – välja återbetalningstid

Kreditkontot är en av de nyare långivare som startade sin verksamhet 2013 och är unika i att erbjuda att du kan välja återbetalningstid. Kreditkontot erbjuder snabblån mellan 1000 och 15000 kronor till en mycket låg kostnad. Låntagare kan styra sin återbetalning och välja att betala olika summor varje månad, minsta inbetalningen är dock 49 kr. Kunden betalar varje månad ränta på det lånade beloppet samt amorterar minst 1% av beloppet.

Info och lånevillkor

Kreditkontot kommer endast bevilja lån till kunder som har en taxerad inkomst på över 120 000 kr per år samt saknar betalningsanmärkningar. Summan du kan låna beror alltså på din taxerade inkomst samt historik du har hos företaget. Som kund hos Kreditkontot kan du endast ha ett öppet lån.

Resumé av lånevillkor:

  • Du får inte ha betalningsanmärkningar.
  • Minst 120.000kr i årlig inkomst.
  • Minst 18 år gammal

Kreditkontot.se använder Business Check som ägs av Bisnode för att göra kreditprövning på sina kunder.

Hur fungerar Kreditkontot?

Du registrerar dig på hemsidan genom att skriva in ditt personnummer och e-mail adress. Dina personuppgifter hämtas automatiskt och i nästa steg identifierar du dig genom e-legitimation. När du är inloggad finns det 2 typer låneprodukter att välja emellan:

kreditkontot-produkter

Priser

Räntan är väldigt låg på Kreditkontot, så det kan vara väldigt förmånligt att ansöka där när du behöver ett extra tillskott i kassan. Kreditkontot.se använder 365 dagar per år som räntedagar. När du tar ett lån väljer du själv vilken dag i månaden du önskar betala fakturor. Eftersom månader har olika antal dagar kommer ditt räntebelopp variera lite från månad till månad. I prisexemplet nedan antas att en månad är 30 dagar.

Exempel på olika lånesummor och kostnader:

Lånesumma     Produkt          Årsränta          Effektiv ränta           Kostnad 30 dagar
3 000 kr           Baskontot         120 %                    208 %                         295 kr
9 000 kr           Baskontot          89 %                       135 %                         665 kr
15 000 kr         Baskontot          60 %                       78 %                           739 kr

Bilderna nedan visar exemplar på lån på 2000 respektive 15 000 kronor, räntekostnader per 30 dagar och effektiv ränta.

kreditkontot

kreditkontot-15000

Återbetalning / amortering

Det är här det mest unika med Kreditkontot uppenbarar sig. Att du själv kan välja återbetalningstid borgar för att du kan styra din ekonomi utefter dina förutsättningar.

Du får fakturor från Kreditkontot till din e-postadress.. En ny faktura kommer skapas varje månad, beloppet ändras över tiden och sjunker i och med att du amorterar. Du kan själv välja vilken dag i månaden du önskar betala din faktura.

På varje faktura står det specificerat hur mycket du ska betala in för att betala av hela ditt lån. Du kan alltid välja att betala in mer än det belopp som fakturan är på, det extra belopp du betalar in används för att amortera av på ditt lån och gör att din nästa faktura blir lägre. Det kan vara klokt att amortera av ditt lån så snabbt du kan, då den totala kostnaden för dig som kund då minskar.

Din första faktura blir alltid minst en månad framåt i tiden. Om du önskar betala in för mer än 1 månad samtidigt måste du själv lägga in detta i din internetbank så att överföringen sker en månad senare. Betalar du in beloppet två gånger kommer en del att användas till att betala fakturan, medan den andra delen går till att amortera av lånet. Ditt lån minskar i kostnad för varje krona du amorterar. Försök därför att amortera så mycket som är rimligt för dig.

När lånet är slutbetalat utgår en e-post som bekräftar att ditt lån är avslutat.

Förlängning / inkasso, avbetalningsplan?

Då månadsbeloppet som krävs redan är lågt erbjuder Kreditkontot inte framflyttning av förfallodag eller avbetalningsplaner. Om du missar att betala din faktura skickas ärendet till inkasso. Om du så missar att betala inkassofakturan, överlämnas hela lånet till kronofogdemyndigheten, vilket blir dyrt för dig som kund.

På hemsidan står alla kostnader vid uteblivna betalningar:

Vid utebliven betalning skickas en påminnelse ut med en avgift på 60 kr, uteblir betalning på denna kommer fakturan gå till inkasso med en avgift på 180 kr. Om inkasso inte betalas kommer hela lånet säga upp och överlämnas till Kronofogdemyndigheten med en avgift på 340 kr. Vid alla former av utebliven betalning tas en dröjsmålsränta ut på 3 % / månad. Överlämning till Kronofogdemyndigheten kan innebära avsevärda problem med att få framtida lån hos oss och andra aktörer. Alla lån är av typen tillsvidare och förlängs med de ingångna villkoren tills de blivit fullt betalda.

Fördelar / nackdelar med Kreditkontot

Man kan snabbt låna pengar hos Kreditkontot om  man behöver tillfälligt tillskott i kassan. Via hemsidan kan kunden styra helt själv hur han / hon vill återbetala sitt lån. Om man återbetalar lånet snabbare så blir kostnaden för lånet lägre.

Nackdelen är att man inte få låna om man har betalningsanmärkningar eller om har ett annat oavslutat lån hos Grandvik AB.

Om bolaget

Bakom Kreditkontot står Grandvik AB som har verkat inom kreditbranschen i flera år och äger bl.a Kortlan.se och Extrakredit.se

Till Kreditkontot

 

Check Also

Frogtail smslån

Frogtail Minilån

Vad är Frogtail? Frogtail är en ny långivare för 2015, de mjukstartade dock under 2014 …