Kreditkort

Om du tycker att smslån och andra typer av snabblån är för dyra, så kan du fundera på att skaffa ett kreditkort istället. Ett kreditkort , som namnet säger, är ett kort med kredit, vilket betyder att du har ett visst belopp som du kan handla för utan att ha pengarna på kontot. Du får sedan fakturan för det du handlat och kan välja att betala hela beloppet eller delbetala fakturan. Om du betalar hela beloppet slipper du avgifter och ränta och  om du delbetalar så plussas en ränta på för de pengarna som du lånat. Oftast ligger räntan mellan 10 och 20 procent.

Du hittar hela listan över alla kreditkort vi skivit om längst ned på denna sida.

Dessa 3 kreditkort rekommenderas med hänsyn till den räntefria perioden, årsavgiften samt att två av dem ger cashback. Med cashback menas att du får poäng när du handlar. Med Remember More får du faktiska pengar tillbaka, totalt 1% på alla köp du gör med kortet. Därför ser vi detta som vår favorit bland de kreditkort som finns idag.

EnterCard Kreditkort

Årsavgift Årsavgift 0 kr
Kredit upp till  Upp till 100 000 kr
  Ränta från 16,24 %
Räntefri kredit upp till... Upp till 56 dagar räntefri kredit
? Flexibelt
Ansök om kreditkort
Collector Kreditkort

? Årsavgift: 295 kr
Kredit upp till Upp till 30 000
kr kredit
 Årsränta: 19%
Räntefri kredit upp till... Räntefri kredit i upp till 56 dagar
? Lätt att få!
Ansök om kreditkort
Bank Norwegian Kreditkort

Årsavgift Ingen årsavgift
Kredit upp till Upp till 100.000 kr kredit
Räntefri kredit upp till... Upp till 45 dagars räntefri kredit
? CashPoints på alla köp


Ansök om kreditkort

Kreditkort eller snabblån?

En av fördelarna med kreditkort är att man kan få delbetalning på upp till 6o dagar helt räntefritt vilket absolut är något attraktivt . Även om det finns sms lån som är räntefria så är det aldrig under 6 månader utan möjligtvis i två veckor eller en månad.

Om du tänker använda ditt kreditkort för att låna pengar så är det bästa kreditkortet för dig det kort som erbjuder bäst ränta på den kredit du utnyttjar. Detta är givetvis en faktor som många kreditkortsutgivare konkurrerar med så det finns gott om bra erbjudanden på kreditkort med helt acceptabel ränta.En annan faktor som är viktigt när du skall använda ditt kreditkort för att låna pengar är hur lång din räntefria kreditperiod är, det vanligaste är 45  till 60 dagars räntefri kreditperiod. Olika kreditkort har olika lång kredittid, det vill säga den tiden du har på dig från att du handlat varan till att du ska betala fakturan. 

De flesta banker erbjuder de vanligaste typer av kreditkort, som t.ex. VISA och Mastercard, beroende på om man vill ha kredit på kortet eller inte.  Utöver banker finns det även många andra fristående kortutgivare, t.ex. olika nischbanker, företag som verkar i andra branscher, samt olika finansbolag. Om din bank inte kan erbjuda dig ett kreditkort som passar dig, kan det därför vara värt att försöka leta efter andra kortutgivare av det här slaget, t.ex. med hjälp av sökmotorer.

Kreditkort och kreditupplysning

På liknande sätt som med snabblån gör kortutgivaren en kreditprövning när man ansöker om ett kreditkort. Det brukar även kallas för UC, vilket betyder att banken använder upplysningscentralen för att kontrollera din kreditvärdighet. 

Kreditkort utan UC?

Det är många som undrar om man kan får ett kreditkort utan UC , dvs. kreditkort där banken inte använder upplysningscentralen för att kontrollera ens ekonomi. Idag är det tyvärr mycket svårare för bankerna att utfärda kreditkort  utan kreditupplysning eftersom lagen säger att denna typ av kontroll skall göras.  Men om man har en bra relation med sin bank så kan man alltid kontakta dem direkt och fråga om att utfärda ett kreditkort utan kontroll.

Kreditkortkostnader

Utom de vanliga räntor och årsavgifter kommer många kreditkort  med dolda kostnader och avgifter, så du bör alltid vara medveten om detta innan du ansöker. Kreditkortsföretag och banker kommer inte berätta om de dolda avgifterna, om du inte frågar dem.
För att undvika alla typer av kostnader eller dolda avgifter, ska du alltid betala din faktura i tid. Den första faktorn för dolda kostnader finns nämligen i den amorteringsfria perioden. Fristen är den extra tid du måste betala din faktura utan att några extra avgifter läggs till din faktura.  Den sena avgiften är en annan faktor med kreditkort som ofta förbises av kreditkortanvändare.  För att vara på den säkra sidan bör du alltid veta vad de förseningsavgifter är och hur snabbt de kan lägga upp.

Förmåner, bonuspoäng och andra fördelar med kreditkort

Flera kreditkort ger dig också bonuspoäng på alla dina köp, olika kreditkort har olika förmåner men oftast kan du köpa flygresor och hyrbilar med mera via samarbetspartners till kreditkortsutgivaren. Den kanske allra största anledningen till varför folk går över från sina vanliga bankkort till ett betalkort eller kreditkort är att man har möjlighet att få bonus på saker man köper. Ett annat vanligt bonusprogram är att knyta sitt kreditkort till ett bensinbolag och på så sätt få rabatt när du tankar.

Nedan hittar ni hela listan över alla kreditkort som vi rekomenderar.

KreditkortNamn &TypInfo & PriserBonusar, rabatter, förmånerAnsök
EnterCard KreditkortRemember More Kreditkort
MasterCard
Mer info »
? 295 kr/år - första året utan avgift
? 1 % bonus på alla inköp
? Upp till 56 dagar räntefri kredit
? Resepaket more 8 försäkringar
tre valfria försäkringar ingår
? Återbetalning upp till 12 månader
Ansök om kreditkort
EnterCard KreditkortRe:member Flex
MasterCard
Mer info »
? 0 kronor i årsavgift!
? Individuell ränta
? upp till 56 dagar räntefri kredit
? räntefri delbetalning på kortet
? välj försäkringar efter behov
Ansök om kreditkort
Bank Norwegian Kreditkort
Bank Norwegian Kreditkort
MasterCard
Mer info »
? Ingen årsavgift
? Upp till 100.000 kr kredit 
? Ingen avgift på varuköp, varken i Sverige eller utomlands
? Upp till 45 dagars räntefri kredit
? CashPoints på alla köp
? Bonus med upp till 20%
CashPoints när du flyger med Norwegian
? Bonus med 1% Cashpoints på alla varuköp
? Gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd
Ansök om kreditkort
Bank Norwegian Kreditkort
IKANO Bank Kreditkort
Visa
Mer info »
? Ingen årsavgift
? Upp till 60.000 kr kredit 
? Räntefritt upp till 20 mån
? Upp till 20 månader räntefri kredit
? Rabattprogram
? Massor av förmåner
? Gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd
Ansök om kreditkort
MoreGolf Mastercard
MoreGolf Mastercard
Mer info »
? Årsavgift 295:-
? Årsränta 15,29%
? Vid kredit på 15 000 kr är den effektiva räntan 16,17%
? Bonus på alla köp
? Rabatt på greenfee
? Rabatt på utrustning
? Räntefri avbetalning på klubbavgiften
? Reseförsäkring
? Fungerar som medlemskort
Ansök om kreditkort

Låna 1000

låna 1000 kronor

Låna 1000 För att låna 1000 kronor finns lite olika alternativ. Dels har vi givetvis de så kallade smslånen där många erbjuder lån ner till 1000 kronor, ofta är dessa specialiserade på mindre lån medan andra mer inriktar sig på lån från c:a 5000 kronor och uppåt. Procentuellt sätt så är det dyrt att låna små belopp, i kronor och …

Read More »

Betala räkningar med kreditkort

Betala räkningar med kreditkort Visst går det bra att betala räkningar med kreditkort! Vi har nog de flesta varit med om att ha en månad då det känns som att alla räkningar kommer på samma gång och pengarna inte riktigt räcker till. Då kan det vara skönt att veta att det går att betala räkningar på ett mycket enkelt sätt …

Read More »

Remember Flex – Nytt bra kreditkort

Riktigt bra kreditkort Remember har givit ut kreditkort i några år nu och har blivit mycket populärt. De har för en tid sedan lanserat sitt nya kort Remember Flex som, precis som namnet antyder, ger användaren en ökad flexibilitet i sin ekonomi. Varför är då Remember Flex ett bra kreditkort? Till att börja med så har det inga årsavgifter, du …

Read More »