Låna 1000

Låna 1000

För att låna 1000 kronor finns lite olika alternativ. Dels har vi givetvis de så kallade smslånen där många erbjuder lån ner till 1000 kronor, ofta är dessa specialiserade på mindre lån medan andra mer inriktar sig på lån från c:a 5000 kronor och uppåt. Procentuellt sätt så är det dyrt att låna små belopp, i kronor och ören så är det dock givetvis billigare att låna 1000 kronor än att låna exempelvis 2000 eller 5000.

Vad man bör tänka på när man ska låna så låga belopp är om det inte istället finns någon i familjen eller bland vänner som man kan låna av, då slipper man ju att betala ränta eller avgifter (i alla fall om man har snälla vänner och familj).

Ett tredje sätt att, på sätt och vis, låna 1000 kronor är att skaffa sig ett kreditkort. Detta gör att småbelopp inte kostar mycket eller ingenting alls. De flesta kreditkort har en ränte- och avgiftsfri period på mellan 30-45 dagar. Betalar man tillbaka pengarna inom denna tidsperiod så kostar lånet inte något (dock kan kortet ha en årsavgift på någon 100-lapp). Vid större köp så kan man dela upp betalningen och då brukar ränta och/eller avgift läggas på, denna är dock generellt mycket lägre än vad ett smslån skulle kosta.

En annan fördel med kreditkort är att man inte behöver ansöka om lån varje gång man behöver lite extra pengar. Värt att tänka på är dock att inte missbruka den kredit man har på kortet. Utan endast använda den när det verkligen behövs, och för att sprida ut kostnaderna över månaden. Vet man med sig att man har problem med att hantera krediter och lån så måste man vara försiktig och tänka sig för innan man skaffar ett kreditkort då krediten är så lättillgänglig. Att ansöka om ett lån har en högre tröskel än att bara dra ett kort i en butik, det känns nästan inte som att man lånar pengar över huvud taget, även om det är precis vad man gör.

För att sammanfatta, känner du att du är bra på att hantera lån och krediter så är ett kreditkort ditt bästa val. Nedan hittar du en lista på några av de bästa kreditkorten på marknaden idag. Känner du dig osäker eller vet med dig att du inte är duktig på att hantera pengar och lån så kolla först om du kan låna av en vän, kollega eller familjemedlem. Ditt sista val bör vara ett smslån på grund av den höga kostnaden, dock kan det vara ett bra val om pengarna verkligen behövs snabbt. Vid smslån så tänk också på att det kan vara bra att ha en längre återbetalningstid än 30 dagar så att du verkligen har tid att betala tillbaka lånet i tid. Även om det bara handlar om att låna 1000 kronor så kan det snabbt bli väldigt dyrt om du inte betalar tillbaka det enligt villkoren.

Inte intresserad av kreditkort? Klicka här för hela listan med smålån!

EnterCard Kreditkort

Årsavgift Årsavgift 0 kr
Kredit upp till  Upp till 100 000 kr
  Ränta från 16,24 %
Räntefri kredit upp till... Upp till 56 dagar räntefri kredit
? Flexibelt
Ansök om kreditkort
Collector Kreditkort

? Årsavgift: 295 kr
Kredit upp till Upp till 30 000
kr kredit
 Årsränta: 19%
Räntefri kredit upp till... Räntefri kredit i upp till 56 dagar
? Lätt att få!
Ansök om kreditkort
Bank Norwegian Kreditkort

Årsavgift Ingen årsavgift
Kredit upp till Upp till 100.000 kr kredit
Räntefri kredit upp till... Upp till 45 dagars räntefri kredit
? CashPoints på alla köp


Ansök om kreditkort

Check Also

Låna 2000 direkt

Att låna 2000 direkt är en definitionsfråga, vill du få pengarna utbetalda direkt eller vill …