Låna pengar snabbt och enkelt

Låna pengar snabbt och enkelt

Det kan finnas många anledningar till att man behöver lite extra pengar i fickan. Att då kunna låna pengar snabbt och enkelt kan vara en förutsättning för att man ska klara en akut situation. Beroende på anledning och situation så finns det lite olika saker att tänka på. Vi går nedan igenom lite exempel och vilka lån som kan vara passande för varje situation, detta ska fungera som en guide och inte en absolut sanning. Vi är inte licensierade för att ge finansiella råd utan detta ska ses som tips från lekmän, även om lanasnabbt.se har verkat i branschen sedan 2007.

Långa pengar för impulsköp

Vårt råd är här att aldrig låna pengar för ett impulsköp. Visst, är man helt säker på att man har pengar på väg in så att man kan betala tillbaka lånet i tid samt ha pengar över utan att sedan behöva ta ett nytt lån så ser vi inga problem med det. Beroende på köpets storlek så finns det lite olika lån att välja bland. Har man en ordnad ekonomi och kanske ska göra ett större köp så är det absolut billigaste lånet ett så kallad privatlån. Dessa lån sträcker sig enda upp till 400 000 kronor vilket vi hoppas du inte impulsköper för. Men det går givetvis bra att ta lån på mycket lägre belopp än så, de flesta beviljar lån ner till 10 000 kronor och andra till och med ännu lägre. Men, som sagt, här krävs oftast att man har ganska bra ordning på sin ekonomi. Tips på bra privatlån är SevenDay och Bank Norwegian. Längst ned på denna sida hittar ni länken till hela vår lista över privatlån.

Vill man ta ett lite mindre lån för sitt köp så kan ett så kallat midilån, alltså mellanstort lån, vara aktuellt. Dessa går ännu smidigare att få och ansökan går mycket snabbt. Den totala kostnaden brukar bli högre än privatlån dock, så det finns en trade-off där helt enkelt. Midilån brukar stäcka sig mellan 2000 till 20 000 kronor men det finns lån som börjar både lägre och slutar högre. Denna låneform blir allt mer populär då den är väsentligt billigare än smslån (specielt månadskostnaden då man sprider ut återbetalningen över en längre tid, ofta flera år om man vill). Tips på bra midilån är KlickLån och Onea . Ni hittar länken till listan över alla midilån längst ned på denna sida.

Sist, och faktiskt minst, så har vi de så kallade smslånen. Dessa lån har snabbast handläggningstid och ofta får man pengarna samma dag. Nackdelen är att de är den dyraste formen av lån. Men, som sagt, vet man att man kan betala tillbaka lånet inom utsatt tid och har pengar över att leva på så kan det vara ett alternativ. Dessa minilån går ofta att ansöka till via mobilen vilket gör att de alltså ofta kallas smslån eller mobillån. Lånesumman är ofta mellan 500 till 5 000 kronor och återbetalningstiden brukar sträcka sig mellan 30 till 90 dagar. De bästa smslånen just nu på marknaden skulle vi vilja säga är ViaConto, Frogtail och Vivus. Där det sistnämnda kanske känns igen från reklam i TV. Alla dessa tre är bolag som man kan lita på, inga guldgrävare här utan det är riktiga företag med bra kundtjänst. Ni hittar en länk till hela listan över smslån/mobillån längst ned på denna sida.

Långa pengar snabbt och enkelt för att betala räkningar

En annan vanlig orsak till att man vill låna pengar snabbt och enkelt kan vara för att man har några räkningar kvar som man behöver betala. Gällande vilket lån man ska ta så beror det på hur mycket man behöver låna. Samma strategi som vi nämner gällande att låna för ett impulsköp gäller även för att långa pengar till att betala räkningar. Dock anser vi att lån för att betala räkningar i alla fall är väsentligt sundare än att låna pengar snabbt och enkelt bara för att göra ett impulsköp. Så medan du i rubriken ovan kanske har lite dåligt samvete så tycker vi nog att du i detta fall gällande räkningar kan ha lite bättre samvete. Som alltid är det dock viktigt att du ser över din återbetalningsförmåga givetvis. Våra tips på långivare är samma som vi tipsat om ovan.

Vad vi inte nämnt ovan är att för nästan alla situationer (utom om man behöver låna stora belopp +25 000 kronor) så är kreditkort riktigt bra. Dels kan du sprida ut ditt ekonomiska tryck men det är också billigare än att hålla på att ta mindre lån. Gällande att betala räkningar med kreditkort så går det alldeles utmärkt om du har ett kreditkort och använder dig av en tjänst som ”Betalo” där man kan betala räkningar med sitt kreditkort. Du kan läsa mer om att betala räkningar med kreditkort och Betalo här.

Lista över bästa långivarna för att långa pengar snabbt och enkelt

Här följer fyra listor över nästan alla av Sveriges lån inom varje kategori, smslån, midilån, privatlån och kreditkort.

Listan över alla smslån/mobillån
Listan över alla midilån
Listan över alla priavtlån
Listan över alla kreditkort

Check Also

Låna 2000 kr

Låna 2000 kr Behöver du låna 2000 kr så är du inte ensam. Det är …