Leasy Minilån

Vad är Leasy Minilån?

Leasy Minilån är en ny långivare för 2015. Precis som namnet antyder så är det företaget Leasy som står bakom detta lån. Leasy har funnits i branschen länge och har även ett annat lån under samma varumärke där man dock kan lån högre belopp, upp till 50 000 kronor. Leasy Minilån är istället riktat mot mindre lån på upp till 10 000 kronor, samtidigt som man dock har kvar den låga räntan från sina större lån. Kort sagt är Leasy en aktör som funnits med länge och som har ett stort förtroendekapital i ryggen.

Info och lånevillkor

Leasy Minilån strävar efter att tillsammans med dig hitta den bästa möjligheten för ett lån. De kan skräddarsy en lösning som passar just dina behov, de kräver ingen säkerhet för lånet och bryr sig inte om vad du ska använda dina pengar till. Så länge du uppfyller kraven för lånet så är det din sak vad du vill spendera eller investera pengarna i.

För att kunna få ett lån hos Leasy Minilån så måste du uppfylla nedan kriterier:

  • Vara minst 21 år gammal
  • Inte ha någon betalningsanmärkning

Hur fungerar Leasy Minilån?

Att ansöka om ett Leasy Minilån är mycket enkelt, du följer helt enkelt bara nedan steg:

  •  Välj hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid du vill ha
  • Fyll i dina uppgifter som efterfrågas (vilket är föredömligt få)
  • Invänta svar från Leasy där du får reda på om du godkänts samt vilken ränta du fått.

Det är alltså föredömligt enkelt att ansöka om ett lån hos Leasy Minilån. Hos många långivare måste man fylla i en massa uppgifter om arbetsgivare, lön, civilstånd, boende och så vidare men här behövs bara grundläggande information så som namn och personnummer. Detta är riktigt bra inte minst då mobila enheter används i allt större utsträckning och det är ofta knöligt att försöka skriva in en massa information direkt i mobilen. Dessutom är det långt ifrån alltid som man har den informationen lätt tillgänglig om man är ute och rester exempelvis.

Besked om låneansökan ges inom 24 timmar under deras öppettider som är 08-18 måndag till fredag, svaret kommer antingen via telefon eller epost.

Priser på lån hos Leasy Minilån

Här används en individuell ränta vilket betyder att varje person kan få lite olika pris beroende på hur dennes ekonomi ser ut. Kort sagt kan man säga att ju mer ordnad ekonomi man har desto billigare blir lånet. Som lägst kan man få en ränta på 9,9% och som högst kan räntan sträcka sig till 21,6%. Räntan är med andra ord riktigt låg för att vara i denna bransch, vad som erbjuds är egentligen en kostnad som är lika låg som ”vanliga” större blancolån. Just de små kostnaderna är en av Leasy Minilåns stora fördelar.

Återbetalning/Amortering

Som vi precis nämnt så är priset en av detta låns riktigt stora fördelar, den andra stora fördelen är återbetalningstiden. Du kan välja att betala tillbaka ditt lån på upp till 36 månader, alltså hela tre år. Varför är då detta bra? Jo, även om lånet totalt sett blir något dyrare om man har en längre återbetalningstid så ger en lång återbetalningstid en mycket lån månadskostnad. Att låna 10 000 kronor och betala tillbaka dem om, låt säga, tre månader kan sätta din privatekonomi under hård press. Om du istället kan sprida ut återbetalningarna över flera år så blir varje månadskostnad mycket mindre och gör att du får pengar över till att kunna leva drägligt under återbetalningstiden. Det är denna flexibilitet som gör att Leasy Minilån är en av de starkast lysande stjärnorna på smslånehimlen just nu enligt oss.

Företaget bakom Leasy Minilån

Som nämndes i inledningen av denna artikel så är det Leasy som är företaget bakom detta lån. Företaget har även en annan välkänd låneprodukt i form av Thorn, som även den har funnits med länge i branschen. De fakto att Leasy funnits på marknaden i 25 år och har flera framgångsrika varumärken ger i sig ett mycket högt förtrående. Företaget och dess varumärken skulle inte ha funnits så länge på marknaden om det var blufföretag. Dessutom är de kända för att inte ge lån till vem som helst utan de jobbar mycket med ansvarsfullt utlånande. Kort sagt, du kan absolut lita på Leasy Minilån.

Fördelar/Nackdelar med Leasy Minilån

Nackdelen med lånet är att det inte går riktigt lika snabbt att få besked som hos många av konkurrenterna. De har bara öppet mellan 8-18 måndag till fredag och det är endast under dessa tider som låneansökningar och utbetalningar behandlas. Hos en del andra långivare så får man i alla fall besked direkt på skärmen efter genomförd ansökan. Här måste du vänta tills dess att de hör av sig via epost eller telefon. Gör du en ansökan under öppettiderna så går det dock mycket fort att få både besked och utbetalning, oftast samma dag.

Fördelarna med detta lån är framförallt de låga kostnaderna samt den flexibla och långa återbetalningstiden. Dessa två faktorer gör att lånet inte blir speciellt dyrt och att det inte påverkar ens ekonomi lika hårt som många andra lån.

Vi tycker definitivt att fördelarna överväger nackdelarna och kan varmt rekommendera Leasy Minilån till våra läsare. Man får också tänka på att nackdelarna i detta fall kanske är nödvändiga för att kunna erbjuda fördelarna. Det vill säga att öppettiderna kanske hålls något kortare för att de inte ska dra på sig högre kostnader och därför kan erbjuda lägre priser till dig som kund.

Läs mer om Leasy Minilån och ansök om ett lån här!

Check Also

Kreditkontot – välja återbetalningstid

Kreditkontot är en av de nyare långivare som startade sin verksamhet 2013 och är unika …