Lendo Samlingslån

Vad är Lendo samlingslån?

För dig som letar efter bästa samlingslån så kan det vara svårt att veta var man ska börja. Oftast måste man ansöka om ett lån för att få reda på vilken räntekostnad man kommer att få. Det är inte heller förens efter man ansökt som man får reda på om man över huvud taget kommer att få sitt samlingslån eller ej. Detta betyder alltså att om man själv letar efter bästa lånet så kommer man få en massa kreditupplysningar tagna på sig. Just kreditupplysningar är en av faktorerna som kreditgivarna tittar på när de ska bedöma din kreditvärdighet, det är därför inte bra att ha för många kreditprövningar gjorda på sig. Ansökan via Lendo gör att endast EN kreditupplysning tas, även om ansökan skickas ut till många långivare/banker. Det är saker som dessa som Lendo samlingslån kan hjälpa dig med.

Vad menar vi med Lendo Samlingslån?

När vi säger Lendo samlingslån så tänker vi egentligen på två olika saker. Dels så kan man via Lendo ansöka om lån hos de flesta av Sveriges långivare, allt genom att endast fylla i EN enda ansökan. Sedan sköter Lendo resten, de skickar ut ansökan till alla långivare och sköter all administration. Det enda du behöver göra är att efter c:a två dagar välja vilket av alla lånerbjudanden du vill använda. Vill du inte använda något av de förslag du fått så går det alldeles utmärkt och det kostar dig ingen varesig du väljer ett lån eller ej. Lendos tjänst är helt avgiftsfri för dig som låntagare då de istället får pengar av långivarna i de fall den som söker lån accepterar det. Lendo samlar alltså en massa långivare och skickar ut ansökan till alla för att underlätta för dig, därför kallas det ofta för samlingslån. Så istället för att skicka ansökan till, exempelvis, 20 olika långivare och få 20 stycken kreditupplysningar på dig (vilket kraftigt kommer påverka ditt kreditbetyg och förmåga att få ett lån) så behöver du bara skicka in EN ansökan och få EN kreditupplysning på dig.

Den andra definitionen av ett samlingslån är att man tar ett lån för att samla mindre krediter. Om du exempelvis har krediter på några kreditkort samt några mindre blancolån så blir det snabbt ganska dyrt då du måste betala ränta, avgifter och amortering på samtliga dessa. Det kan också vara svårt att hålla koll på var man har sina krediter vilket gör att man inte har full koll på sin privatekonomi, detta är givetvis inte önskvärt. Vad man då kan göra att att ta ETT större lån och sedan lösa (betala tillbaka) alla mindre lån. På detta sätt så betalar man bara EN ränta, EN eventuellt avgift samt amorterar ändats ETT lån. Detta gör att man kan spara 1000-lappar varje månad plus att man får total kontroll över sitt lån och hur mycket skulder man har.

Vi förespråkar starkt att man försöker ta ett samlingslån för att styra upp sin ekonomiska situation om man har flera mindre krediter. Lendo är en av de största förmedlarna av samlingslån i Sverige idag och har en stor mängd långivare som de skickar ut din ansökan till. Detta ökar väsentligt dina chanser att få ett lån beviljat och till bästa möjliga ränta.

Även om du inte har många andra krediter så är det en bra idé att titta på Lendo samlingslån då du låter alla långivare konkurrera om dig som kund, vilket i slutändan gynnar dig i form av lägre ränta och avgifter.

KLICKA HÄR FÖR ATT ANSÖKA OM ETT SAMLINGSLÅN