Baka ihop smålån

Vi tittar närmare på att baka ihop smålån

Om du har flera smålån så kan detta snabbt bli väldigt dyrt. Dels så är lånen i sig dyra men det blir också en hög månadskostnad för alla dina smålån totalt sett. Dags att baka ihop smålån således. Man ska generellt inte låna för att lösa andra lån, det slutar bara med att man skjuter problemen framför sig. Men om man är i en situation där det börjar bli ohållbart så är det bästa man kan göra att baka ihop alla smålån och ta ett större, oftast billigare, lån. Större lån är oftast billigare och löper nästan alltid över en längre återbetalningstid. Detta gör att både din totala kostnad samt din månadskostnad blir lägre, vilket givetvis är precis vad du strävar efter. Det som är mycket viktigt här är att baka ihop smålånen till ett större lån INNAN då börjar få problem med betalningar och inkasso/kronofogden. Har det gått så långt så kommer du få mycket svårare att få ett större lån över huvud taget. Så VÄNTA INTE ansök om ett samlingslån omgående. I många fall kan din nya långivare hjälpa dig med att lösa de gamla lånen, de gör det helt enkelt åt dig. Detta skapar en säkerhet både för dig och dem, du vet att det blir rätt gjort och slipper göra jobbet, och din nya långivare vet att pengarna går till att lösa andra lån. Det sistnämnda är viktigt då långivaren kanske har godkänt lånet baserat på hur din privatekonomi ser ut efter att du betalt dina smålån och krediter.

Vad kan det kosta att baka ihop smålån?

Vi har tagit Bank Norwegian som exempel för att baka ihop smålån. Här kan du låna från kr 5.000 – 400.000 kr, med ränta från 4,99 %. Du får svar med en gång och kort behandlingstid. Hela lånepocessen görs elektroniskt och du legitimerar dig enkelt med BankID/e-legitimation. Om din ekonomi inte är helt perfekt kan du inte förvänta dig en ränta på 4,9% utan kanske snarare runt 10% men detta är troligen ingenting jämfört med vad du betalar för dina smålån. Du kan dessutom betala tillbaka lånet över många år vilket späder ut dina kostnader så att du får ny luft i din ekonomi och kan komma på fötter igen. Det är alltså detta vi menar med att baka ihop smålån.

När du lägger in en ansökan hos Bank Norwegian får du svar med en gång. Ansökan är inte bindande och du bestämmer själv om du sedan önskar att tacka ja till ett eventuellt låneerbjudande.

Ex: 65.000 över 5 år med nom 7,99% – eff 9,22%, tot: 80.688