Snabblån med skuldsaldo?

Som du kanske redan vet så kräver de flesta kreditgivare att man är fullständigt skuldfri och inte har några betalningsanmärkningar hos Kronofogden i fall man vill låna pengar. Därför så kan det vara väldigt svårt att få lån med skuldsaldo hos Kronofogden. Även om det finns undantag så rekommenderas det inte att man ta nya lån för att lösa sin personliga skuldkris.

Svårt att få lån med skuldsaldo

Ibland kan det vara nödvändigt att ta nytt lån för att lösa sin ekonomiska kris. Vart ska man ansöka om ett snabblån trots skuldsaldo? Det finns företag, som nichebanker, som har specialiserat sig på att ge lån till folk som på grund av anmärkningar, skuldsaldo eller för många UC förfrågningar, har svårt att låna hos sin bank. Några av de bästa alternativen när du vill låna med obetalda skulder är BigBank och Freedom Finance . Man ska dock notera att de lån som dessa banker ger ut är något helt annat än snabblån. Ju större lånet är desto svårare är det att få. Man skulle därför kunna tro att det lättaste lånet att få om man har skuldsaldo hos Kronofogden är smålån som smslån och snabblån, men det stämmer inte. Även om det är relativt lätt att hitta snabblån som godkänner betalningsanmärkningar eller till exempel många förfrågningar hos UC, är det mycket svårt att hitta snabblån med skuldsaldo.
Skillnaden mellan dessa två är att en betalningsanmärkning kan bero på slarv eller en tillfällig ekonomisk svacka, medan ett skuldsaldo hos Kronofogden visar att man historiskt har slarvat med att betala sina skulder och fortfarande inte kunnat betala tillbaka dem. Det innebär att risken att låna ut pengar till den personen är för stor, till och med för företag som jobbar med smslån, internetlån, snabblån och mikrolån.

Alternativ till snabblån trots skuldsaldo: pantlån och sälja guld!

Även om det finns ett antal lånebolag som gör det möjlighet att låna pengar trots skuldsaldo, är det inte säkert att denna typ av lån alltid beviljas. Om du befinner dig i en situation där banker vägrar att låna ut pengar till dig, kan det vara läge att se över vilka andra alternativ som finns att välja mellan.

Det förmodligen vanligaste alternativet är att pantsätta förmål. Idag finns det ett flertal pantbanker runtom i landet som är villiga att belåna smycken, guld, elektronik och andra värdeföremål. I samband med ditt besök hos panthandlaren, kommer dina föremål värderas och du får sedan denna pantsumman utbetald omgående. Du betalar sedan månatligen en viss summa pengar och Så länge du betalar denna summa i tid, behåller du det pantsatta föremålet i dina ägor. Det är först om du misslyckas med att göra dessa löpande inbetalningar som det pantsatta föremålet övergår i pantbankens ägo.

Om du har svårt att få lån på grund av din skulder hos kronofogden, är en annan möjlighet att sälja värdeföremål. I dagsläget finns det flera guldhandlare som är villiga att betala bra priser för guldföremål. Det är så gott som alltid bättre att sälja lite guld än att ta på sig ett extra lån så prova det först om du har möjlighet.